Dine data, dine valg

Dine data er trygge hos oss. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig og personalisert handleopplevelse. Ved å trykke «Det er greit» godkjenner du bruken av informasjonskapsler.

Vis meg mer

Scan strekkode

Vi fant ikke produktet du scannet

Vi tar deg til produktsiden

Selv før bærekraft var et fokusbegrep i samfunnet, jobbet vi målrettet med mange av områdene som i dag inngår i FNs bærekraftsmål. Blant annet var vi den første handelsbedriften i Norge til å bli ISO 14001-sertifisert.

Vår bærekraftsvisjon sier: «Motek skal være en god, trygg og inkluderende arbeidsgiver og tilby kundene sine en helhetlig og bærekraftig portefølje av innovative varer og tjenester. Alle prosesser skal kontinuerlig måles og forbedres for å redusere vårt totale miljøavtrykk. Vi ønsker å være den foretrukne partneren for en grønnere byggeframtid.»

Hva er ISO 14001?

ISO 14001 er den internasjonale standarden for miljøstyring, som blant annet hjelper bedrifter med å minimere negativ påvirkning på miljøet med tanke på forurensing av luft, vann eller jord. Standarden hjelper organisasjoner med å forbedre miljøhåndteringen sin gjennom blant annet å utnytte ressurser mer effektivt og ved å redusere avfall. Å være ISO 14001-sertifisert er ikke en engangsoppgave. Dette er noe vi må jobbe med hele tiden og utvikle videre for å forbli sertifiserte.

Kvalitet og holdbarhet

Én av måtene vi etterfølger vår ISO 14001-sertifisering på, er å redusere avfall. Vi har langsiktige samarbeid med verdensledende leverandører og tilbyr kun kvalitetsprodukter med lang levetid. Hvis produktene blir ødelagte eller trenger service, har vi eget verksted som reparerer dem slik at kundene våre slipper å kaste og kjøpe nytt. Kvalitetsverktøy kjøpt hos Motek er laget for å vare og for å kunne repareres. Det er én av våre aller viktigste merverdier. Vi garanterer at arbeidet blir utført etter gjeldende standarder, og at avfall blir håndtert for å ivareta miljøet.

Helse, miljø og sikkerhet (HMS)

HMS er et viktig tema som vi har jobbet med lenge, både for våre ansatte, men også for kundene våre. Ved å velge leverandører som stadig utvikler og forbedrer produktene sine, sikrer vi at det er høyt fokus på bedre HMS for brukeren. Vi leverer de aller nyeste innovasjonene innen HMS og har utallige løsninger for sikrere bruk av verktøy for kundene våre. Du kan lese mer om hvordan vi kan bidra til en bedre helse for kundene våre her:

Ta kontroll over det farlige støvet
Unngå vibrasjonsskader
Hilti Exoskeleton motvirker muskel- og skjelettskader

Samarbeidspartnere

Vi stiller krav til at våre samarbeidspartnere jobber på en bærekraftig måte gjennom alle sine ledd. Enten det er leverandører av verktøy og festemidler eller om det er produksjonsledd for produkter under vår egen merkevare.  Vi stiller krav til at leverandørene våre er ISO-sertifiserte, og at de implementerer og etterlever kravene i våre etiske retningslinjer (Code of Conduct). Ved å kun samarbeide med leverandører som representerer merkevarer med eksepsjonell kvalitet, unngår vi «kjøp-og-kast» og sikrer at verktøyet kan repareres hvis det går i stykker. Les mer om bærekraft hos våre samarbeidspartnere.

Firmabiler

En stor del av salget vårt gjøres direkte på byggeplass. Derfor er det naturlig nok mange Motek-biler på veiene. Vi har derfor startet innfasing av el-biler til selgerne våre. Vi har totalt 179 firmabiler. I 2020 var 5 av disse el-biler. Ved utgangen av 2021 vil 34 av dem være batteridrevne. Resultatet er en reduksjon i dieselforbruk på over 50.000 liter, og en reduksjon av CO₂-utslipp med over 150 tonn bare i 2021.

Våre ansattes helse og trivsel

Det er ekstremt viktig for oss at vi har fornøyde og friske ansatte. Et av grepene vi gjør for å opprettholde dette er å gi alle våre ansatte helseforsikring med hurtig tilgang til eksempelvis psykolog og fysioterapeut uten henvisning fra lege. Helse- og livsstilsundersøkelser gjennomføres frivillig hvert 3. år. Alle ansatte kan i tillegg få støtte til betaling av trening. Vi gjennomfører årlige undersøkelser gjennom Great Place To Work for å kartlegge hvordan våre ansatte har det på jobb og hvordan de synes kombinasjonen av jobb og hjem fungerer. I 2020 ble vi sertifisert som et «Great Place To Work».