Scan strekkode

Vi fant ikke produktet du scannet

Produktet legges i handlekurven

Hva er en selvborende skrue?

Selvborende skruer er et fellesbegrep for skruer utstyrt med en borspiss for boring i stål og finnes i mange forskjellige varianter og utforminger. Selvborende skruer brukes som et alternativ til å forbore og bruke gjengetapper.Selvborende skruer stål til stål – veldig ofte med sekskanthode og dersom det skal brukes ute, er det alltid en pakning på den for at hullet man lager i stålet skal tette seg.

Selvborende skruer tre til stål – dette kalles for vingeskruer og brukes når du skal feste treverk til stål. Da er du nødt til å ha en borspiss med vinger over som freser ut et hulrom i treverket og hindrer at treverket løfter seg når spissen begynner å bore seg gjennom stålet. Disse vingene brekker av i det du borer deg gjennom stålet og gjengene fester seg. Gjengene er det som gir feste i stålet på den ene siden og hodet på skruen i treverket på den andre.


 

Bi-metall skrue

Dersom du har en selvborende, rustfri/syrefast skrue, så er denne laget i bi-metall. Det vil si at du har en karbonstålspiss sveiset på en rustfri stamme og hode. Dette gjøres fordi rustfritt er mykere enn stål og vil derfor ikke kunne bore seg igjennom stålet. Selve spissen vil og skal stikke ut på baksiden av stålplaten man fester inn i og det er helt vesentlig at den rustfrie/syrefaste delen av gjengene har feste i stålet. Dette fordi at karbonstålspissen på baksiden av stålplaten vil ruste OG fordi at skruen har en svakhet i sveisen mellom karbonstålspissen og den rustfrie stammen. Du må alltid dobbeltsjekke anbefalt festetykkelse på denne typen skruer fra leverandøren!


 

Forskjellige typer borspisser:

For at du skal være sikker på at gjengene får tilstrekkelig feste i stålet, er det viktig å velge korrekt type borspiss på skruen. Ved valg av for stor borspiss, så blir hullet for stort og gjengene får ikke tilstrekkelig feste i stålet. Ved bruk av for liten borspiss vil du ikke komme igjennom stålet før gjengene tar tak og skruen knekker. Dette er også noe som alltid er beskrevet.

De vanligste alternativene:
 

Nummer 1 borspiss – borer 1 mm – 3 mm ståltykkelse

Nummer 3 borspiss – borer 3 mm – 6 mm ståltykkelse

Nummer 5 borspiss – borer 6 mm – 12 mm ståltykkelse
Som med en del andre typer skruer, leverer vi også båndede selvborende skruer både stål til stål og tre til stål.

Art.nr. 72217520

Skrueforsats Hilti SDT9

Oppreist skruing av takplater
14 511,20
Ord.pris 16 490,-
(Eks. mva.)

Vingeskrue magasinert Hilti S-WD11Z

Magasinert vingeskrue for feste av hardeplater til forsterkingsstål
Full oversikt over utvalget vårt av selvborende skruer finner du her