Ingeniørtjenester

Bestill kurs eller møte

Motek har alltid vært en god rådgiver og samarbeidspartner på norske byggeplasser når det har kommet til valg av verktøy og festemidler. Med opprettelsen av en egen ingeniøravdeling tar vi denne satsningen ett skritt videre. Den nye avdelingen ledes av Roger Hasslinger, som selv er ingeniør, og kommer fra rollen som produktsjef for anker og brannstopprodukter i Motek sin produktavdeling. Avdelingen teller i dag seks mann og planene for fremtiden er klare; de skal bli flere.

- Målet med ingeniørtjenesten vår er å kunne hjelpe kundene gjennom hele prosjektet fra A til Å, uansett hvor i landet prosjektet er, sier Roger.

- Vi hjelper til med å finne riktige produkter og løsninger som er tidsbesparende og sørger for at monteringen gjøres i henhold til gjeldende regler og standarder. Vi beregner både innfestinger og skinnesystemer i våre egne beregningsprogrammer slik at alt blir godt dokumentert i forkant av montering. Motek har allerede dyktige selgere som gjør en solid jobb med råd og veiledning, men vi vet også at prosjektutvikling er komplisert og at man alltid vil støte på vanskelige utfordringer både i planleggingsfasen og underveis i prosjektet. I slike tilfeller er det godt å ha en avdeling som kan komme inn med sin spisskompetanse og sørge for å finne løsningene som opprettholder fremdriften i prosjektet, forklarer han.

- Kundene skal vite at det å velge Motek og Hilti som samarbeidspartner og leverandør er å velge trygghet og kvalitet. Hilti er verdenskjent for kvaliteten på produktene sine og ligger alltid helt i front når det gjelder produktutvikling. Løsningene er svært enkle å montere og bygd for å vare, avslutter han.

 

Dette vil den nye ingeniøravdelingen tilby kundene våre:

 

Valg av produkter og teknisk veiledning

Ofte er det sånn at kunden har en utfordring og er usikker på hvilke muligheter som finnes. Kunden vet hva som skal festes, han vet hva det skal festes i, men er usikker på hvilken løsning som er best. I slike tilfeller kan det være vanskelig å finne frem til riktig produkt og en dokumentert løsning på utfordringen.

Motek ingeniører teller altså seks høyt kvalifiserte ingeniører som er blant de ledende i landet rundt bruk av de forskjellige festemidlene. De kan forklare godkjenningsinformasjon og hvordan man bruker produktene på riktig måte. De er tilgjengelige for raskt å kunne levere kompetente løsninger på kundenes designutfordringer. Dette inkluderer konstruksjonsløsninger og beregninger for Hilti- og Motek-produkter som Hilti ankere, skinnesystemer, brannstopp og generelt innfestinger til både betong, stål og tre. Forslagen leveres med komplette dokumentasjoner og tegninger i både 2D og 3D med mulighet til eksport til BIM objekter.

 

 

Kurs, seminarer og webinarer

Motek ingeniører holder en rekke kurs og seminarer og sørger for at du holder deg oppdatert på de nyeste designkodene og godkjenningene. Dette gjøres i Moteks lokaler, eller ute hos kunde. Vi kan hjelpe dere med å forbedre kompetansen deres på spesialiserte områder av eksisterende teknologi, og samtidig presentere de nyeste og mest innovative løsningene. Etterhvert vil vi også tilby «webinarer» i samarbeid med Hilti slik at du kan holde deg oppdatert på de temaene som er viktig for deg.

 

Oppfølging på byggeplass

Sammen med den lokale salgsrepresentanten følger vi opp kunden på byggeplass for å støtte, lære opp og sikre riktig montering av produktene våre. Vi er også behjelpelige med at finne de beste løsningene direkte på byggeplassen med valg av innfesting og branntetting.

 

Motek ingeniørene er allerede godt i gang

Feltingeniørene har allerede bidratt i en rekke prosjekter som for eksempel Østfold sykehus hvor de tegnet, beregnet og dokumenterte i forhold til brannkrav. Det samme gjorde de i forbindelse med felles føringsveier på Nasjonalmuseet. På det nye Deichmanske hovedbiblioteket i Bjørvika ble Oras tildelt rørenterprisen og feltingeniør Halgeir Knudsen har sammen med salgsrepresentant Andreas Groseth vært Motek sine representanter på prosjektet.

 

- En stor fordel med å bruke Motek og ingeniøravdelingen her er at vi har fått hjelp med dokumentasjonen samtidig som vedkommende vi har hatt kontakt med har hatt god kunnskap om faget. Jeg tegnet for hånd mens Motek la det inn i beregningsprogrammene sine og ordnet dokumentasjonen vi trengte. I tillegg er Hilti produktene raske og enkle og montere. Den kanskje største fordelen slik jeg ser det er faktisk netthandelen. Jeg kan sitte i fred og ro og bestille det jeg trenger når det passer meg og få det levert neste dag, forklarer bas Petter Bjørndal fra Oras.

 

Oversikt over de forskjellige beregningsprogrammene våre:

- PROFIS Anchor – for ankerinnfestinger i betong og murstein

- PROFIS Installation – designer og beregner Hilti skinnesystemer

- PROFIS Rebar – beregning av innfesting av armering for dekke og vegger

- PROFIS BIM/CAD Library – BIM objekter for en lang rekke forskjellige tegneprogrammer

 

Sitter du med et problem og trenger teknisk bistand er vi der for å hjelpe deg. Ta kontakt via vår kundeservice på telefon 23 05 25 00 så setter de deg i kontakt med riktig person. Eventuelt kan du sende tegninger, dokumentasjon og en beskrivelse av utfordringen direkte til feltingenior@motek.no, så tar vi kontakt i løpet av kort tid.

  • PROFIS beregningsprogram for installasjon

    Profis Installation er et beregningsprogram for Hilti installasjonsskinner. Man tegner den ønskede konstruksjonen, legger til ønskede laster og beregner belastning og dimensjonering. I tillegg til beregning av skinnevalget vil du også beregne anker/innfestning i forhold til de laster som er oppgitt. Profis Installation gir deg den dokumentasjonen du trenger i form av en rapport, monteringsanvisning, delelister og mulighet til å eksportere konstruksjonen over i en CAD/ BIM tegning. Ved spørsmål rundt Profis Installation, kontakt oss via e-post feltingenior@motek.no
  • PROFIS beregningsprogram for anker

    Profis er et brukervennlig dataprogram for avansert beregning av anker i betong og beregning av ett eller flere anker i forskjellige formasjoner, materialer og settedybder. I Profis legger du inn dimensjonerende bruddlaster, og velger utfra dette innfestningsløsning. Hilti`s ”Fastening Technology Manual” inneholder alle anker Hilti produserer. Her får man oversikt over kapasiteter, materialer, korrosjon, dynamiske laster, brannmotstand og godkjenninger (ETAG Annex C). Ved spørsmål rundt Profis, kontakt oss via e-post feltingenior@motek.no
  • Profis-rebar

    Med PROFIS Rebar er det enklere enn noensinne å dimensjonere ettermontert armering for forlegning av betongvegger og dekke. Alt du trenger å gjøre er å oppgi informasjon om lasten og geometrien. Deretter veileder dette smarte beregningsprogrammet den optimale løsningen. Resultatet kan eksporteres i form av en rapport som inneholder all nødvendig informasjon for å utføre installeringen på byggeplassen.