Scan strekkode

Vi fant ikke produktet du scannet

Produktet legges i handlekurven

Motek tilbyr tjenesten Fleet til kundene sine. Fleet er langtidsleie av verktøy i en gitt tidsperiode hvor blant annet service og reparasjoner er inkludert. For å være sikker på at kundene alltid har det nyeste innen HMS, kraft og innovasjon byttes verktøyene ut etter en forhåndsdefinert avtaleperiode.

Våre verktøy er laget for å vare. Så selv om Fleet-verktøyet har blitt godt brukt i avtaleperioden, kan en del av verktøyet fremdeles gjøre god nytte for seg i årene som kommer. Derfor begynte vi å se på mulighetene for hvordan vi kunne få gjenbrukt verktøyet på en bærekraftig måte.

Veldedig formål

Ved valg av samarbeidspartner for videre bruk av dette verktøyet var det viktig for oss å finne noen som var landsdekkende og med samme verdier som oss. Ett av kriteriene var at organisasjonen skulle være inkluderende og livssyns- og politisk nøytral.

Overlevering av verktøy til DNTs lokallag i Oslo.
Fra venstre: Kristian Stoll (DNT), Birger Bech og Ingrid Wiik (Motek),
Birger Baisgård (DNT), Sivert Kalvik og Olav Bergland (DNT).

Den Norske Turistforening (DNT)

DNT er Norges største friluftslivsorganisasjon med over 300.000 medlemmer. Den består av mange lokallag og jobber for å fremme et enkelt, aktivt, allsidig og miljøvennlig friluftsliv og for å bevare natur og kulturverdier. DNT har i likhet med oss, en egen bærekraftsstrategi og oppmuntrer til miljøvennlige valg.

Samarbeidet

Verktøy vi får inn fra våre Fleet-kunder etter endt brukstid og som fortsatt er i god stand, stilles til disposisjon for DNT. Lokallagene har i 2022 og 2023 kunnet velge ut det verktøyet de ønsker å bruke. Verktøyet kan brukes fritt til det de ønsker.

Verktøyene bruker DNT til blant annet vedlikehold av sine mange hytter rundt om i Norge, bygging av broer som settes ut på steder med behov for dette, og mange andre spennende og viktige oppgaver for å sørge for enkel, trygg og naturvennlig ferdsel i Norges natur.

Verktøyet er i dag i bruk i lokallag over hele landet.
 

«Brubyggerlauget har hatt stor nytte av verktøyet, både i hallen på Skar i Oslo og ute i felt. At verktøy er til å stole på er spesielt avgjørende når vi bygger bruer langt til fjells og ofte under krevende værforhold. Verktøyet har vist seg pålitelig og å ha god batterikapasitet». Olav Bergland, bygningsansvarlig for bruer i DNT Oslo og omegn.


 

Toppbannerbilde: © Marius Dalseg Sætre

Relaterte artikler

Bærekraft

Bærekraftsrapport