Dine data, dine valg

Dine data er trygge hos oss. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig og personalisert handleopplevelse. Ved å trykke «Det er greit» godkjenner du bruken av informasjonskapsler.

Vis meg mer
Logg inn
Din bestilling

I løpet av et år går det med mye strekkfilm til alle pallene vi sender ut fra hovedlageret. Som et ledd i vårt fokus på miljø, har vi nå byttet til en annen type strekkfilm. Det gir besparelser på flere områder. 

Hos Motek er vi hele tiden opptatt av å se på smartere og mer bærekraftige løsninger som kan gi besparelser for miljøet. Tidligere brukte vi en sort strekkfilm på pallene vi sendte ut. Den hadde en tykkelse på 23 my. Det årlige forbruket av slik plast var på 4400 kg. 

I samarbeid med vår leverandør Papyrus, testet vi en ny type transparent strekkfilm med en tykkelse på kun 12 my. Strekkfilmen produseres med nanoteknologi og består av 33 lag som mikses for å gi en sterk binding. Det gjør den svært slitesterk og det er ingen fare for at den skal punktere eller ryke. I tillegg er den klebrig slik at det ikke er behov for manuelt arbeid med å knyte den sammen. Bruksområdet for resirkulert transparent plast er også mye større enn for sort plast. Det er bra for miljøet!

Når strekkfilmen skal festes rundt pallen kan den bli strukket hele 250 %. Siden den nye strekkfilmen er mye tynnere enn den gamle sorte, er det plass til mange flere meter med strekkfilm på rullen. Det gir færre rullskift som vil gi besparelser i tidsbruken og færre papphylser som skal resirkuleres. Kostnadene på plast blir redusert med 65 %.

«Resultatet av byttet er at vi sparer hele 2500 kg plast i året. Vårt CO2 fotavtrykk blir redusert med nesten 6 tonn. Det tilsvarer 2,5 dieselbiler som kjører 20 000 km per år. Dette er vi stolte av!», sier logistikksjef Thomas Randlev.
 

De 4 siste årene har det vært en eksplosjon i utviklingen av plastproduksjon. Den nye strekkfilmen produseres med hjelp av nanoteknologi, forteller Kjell-Erik Dahl i Empack Nor som produserer plasten. Det er ikke mange fabrikker i verden som gjør det. Råvareproduksjonen er blitt bedre og ny teknologi gjør at vi hele tiden kan utvikle mer bærekraftige løsninger og produkter som sparer miljøet. Empack Nor jobber nå med å lage en ny og enda tynnere plast.

Hos Motek ønsker vi hele tiden å se på nye løsninger som kan gi besparelser for miljøet. Vi er svært åpne for å teste nye produkter og muligheter og snakker jevnlig med våre leverandører om å finne nye og mer bærekraftige løsninger for framtiden. «Motek er endringsvillige og det er moro å være leverandør til dem», forteller Bent Ove Amundsen i Papyrus. Verden går raskt, og mulighetene blir flere og flere. De som er gode på å ta i bruk mulighetene, vinner til slutt, sier han.