Dine data, dine valg

Dine data er trygge hos oss. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig og personalisert handleopplevelse. Ved å trykke «Det er greit» godkjenner du bruken av informasjonskapsler.

Vis meg mer

Hos Motek står medarbeiderne våre i fokus og vi arbeider stadig for å bli en enda bedre arbeidsplass. I år innfridde vi kravene som stilles for å bli sertifisert av Great Place To Work (GPTW) – en global standard som kjennetegner en god arbeidsplass.


Vi jobber systematisk med å legge til rette for gode arbeidsforhold og trivsel blant våre 330 ansatte. De ansatte er vår aller viktigste ressurs, og sertifiseringen vi nå har mottatt er et bevis på at vi gjør mye riktig, og at mange opplever Motek som et godt sted å jobbe.

Great Place to Work er et globalt konsulent- og analyseinstitutt med over 30 års erfaring i å måle og utvikle tillitsbasert kultur og ledelse på arbeidsplassen. Sertifiseringen er et resultat av en grundig situasjonsanalyse av medarbeiderne i organisasjonen. Vurderingen er basert på en global standard på hva som kjennetegner gode arbeidsplasser. Standarden er bygget på 25 års forskning på analyse av over 10 000 organisasjoner i over 50 land.

Undersøkelsen er frivillig å delta på, og tar for seg områder innenfor troverdighet, respekt, rettferdighet, stolthet og fellesskap. Hele 84 % prosent av de ansatte svarte på undersøkelsen, noe som gir et solid grunnlag for å jobbe mot å stadig bli en enda bedre arbeidsplass. Det er i en slik undersøkelse vel så viktig å avdekke de områdene der vi ikke scorer så godt. Vi jobber aktivt med arbeidsmiljøet og har stor tro på at det vil sørge for enda større trivsel. Undersøkelsen viser at mange i organisasjonen er stolt av hva vi står for, produktene vi representerer og hva vi oppnår sammen. Dette er noe vi jobber hardt for å ta vare på. Neste år ønsker vi oss enda bedre resultater og gleder oss til å fortsette den spennende jobben for å oppnå det. 

Noen av påstandene Motek skårer spesielt høyt på er blant annet «ledelsen har en klar oppfatning av hvor selskapet skal og hvordan vi skal komme dit», «mitt arbeid betyr noe for meg, det er ikke «bare en jobb»» og «når jeg ser på hva vi oppnår føler jeg meg stolt».