Dine data, dine valg

Dine data er trygge hos oss. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig og personalisert handleopplevelse. Ved å trykke «Det er greit» godkjenner du bruken av informasjonskapsler.

Vis meg mer

Scan strekkode

Vi fant ikke produktet du scannet

Vi tar deg til produktsiden

Vi stiller krav til at våre samarbeidspartnere jobber på en bærekraftig måte gjennom alle sine ledd. Enten det er leverandører av verktøy og festemidler eller om det er produksjonsledd for produkter under vår egen merkevare. Vi stiller krav til at leverandørene er ISO-sertifiserte, i tillegg til at de er ansvarlige for å implementere og etterleve kravene i våre etiske retningslinjer (Code of Conduct). Ved å kun samarbeide med leverandører som representerer merkevarer med eksepsjonell kvalitet, unngår vi «kjøp-og-kast» og vi sikrer at verktøyet kan repareres hvis det går i stykker.

Merkevaren Motek

Vi produserer egne produkter under egen merkevare og stiller strenge krav til våre leverandører. Revisjoner av produsentene våre i Østen og Europa blir foretatt jevnlig.

Ingen av produktene våre inneholder forbudte stoffer, men det jobbes løpende for å finne enda mer miljøvennlige alternativer som har den samme kvaliteten. Vi jobber iherdig med å utvikle gode kjemiprodukter som er godkjente til BREEAM-prosjekter. Her skilles det mellom ute- og innebruk. Produkter som skal brukes utendørs må være i henhold til A20-lista (miljøgiftslista), mens produkter til innendørsbruk også må klare emisjonstest EC1+ eller M1.

Hilti

Én av våre største leverandører er Hilti, som vi har hatt agentur på siden 1954. I tillegg til at de produserer noe av markedets absolutt beste verktøy av topp kvalitet, har de også stort fokus på bærekraft i alle sine ledd. Nylig publiserte de en bærekraftsrapport der man kan lese i detalj om hva de gjør i sin virksomhet.

I rapporten kan vi blant annet lese om at de allerede innen 2023 har som mål å være CO₂-nøytrale og at de siden 2010 har økt kvinneandelen av ansatte med 1/3 til 25,5 %.

Nøkkelmålene i Hilti sin bærekraftsstrategi er tredelt:
  • Miljø: bli klimanøytrale innen 2023 og å være industriledende innen sirkulærøkonomi.
  • Mennesker: fokus på kunder, ansatte og samarbeidspartnere. Produktutvikling med fokus på brukerens helse, sikkerhet og byggesikkerhet. Være ledende innen ansatthelse og -sikkerhet.
  • Sosialt: bidra til et bedre samfunn og en høy etisk standard. Skape sosial påvirkning i stor skala. Holde seg selv og industrien til den høyeste standard i forretningsetikk.

Administrerende direktør i Hilti, Christoph Loos sier «Vi ønsker å drive firmaet vårt på en mer miljøvennlig måte med et mer positivt bidrag til samfunnet».

I likhet med oss er Hilti sertifiserte som et «Great Place to Work». De var det 14. beste stedet å jobbe i Europa i 2019 og blant topp 10 i både Sverige, Polen, Spania og Nederland.

Last ned rapporten i sin helhet her. (pdf, 9,7 MB)

I mai 2021 fikk Hilti en enda høyere bærekraftsvurdering av det internasjonale selskapet EcoVadis, da de gikk fra sølv- til gull-status på bare ett år. EcoVadis vurderer firmaer ut i fra totalt 21 kriterier, der de fire hovedtemaene er miljø, arbeidskraft og menneskerettigheter, rettferdig bedriftspraksis og bærekraftig innkjøp.

Festool

Festool er et familieeid firma som fokuserer på høy standard, bærekraftig suksess og ikke minst – å sette pris på de ansatte og skape en felles og sammensveiset arbeidsplass. Som verktøyprodusent er Festool naturlig nok bevisste på at de påvirker miljøet. På bakgrunn av dette har de en tydelig miljøpolicy for bærekraft som de følger i alle ledd.

De tar alltid en gjennomgang av råmaterialene for å se etter potensielle risikofaktorer mot mennesker og miljø. Merking av alle produkter og emballasje i henhold til internasjonale krav og eksterne leverandører holdes til den samme, strenge miljøstandarden som de opererer med hos seg selv.

Når vi tenker på Festool, tenker vi på kvalitet som varer lenge. Ved å produsere for at ting skal vare og at verktøy skal kunne repareres i stedet for bruk og kast, bevarer man ressurser og miljøet. Festool har en garanti på 10 år på alle sine verktøy som lover at det skal være tilgjengelige reservedeler dersom man skulle måtte reparere verktøyet sitt.

For å ta best mulig vare på verktøyet og samtidig spare emballasje kommer alt Festool-verktøy i praktiske og robuste systainere. Systainerene gjør at det blir lettere og tryggere å transportere og bære verktøyene. De kan festes i hverandre på spesialtraller eller de kan festes på toppen av en støvsuger for lettvint å kunne forflytte det uten for mye kraftanstrengelse. Det er god HMS, det.

Innen 2023 planlegger Festool at minimum 80 % av cellulose-råmaterialet til verktøyene og emballasjen skal komme fra FSC-sertifiserte kilder, les mer om FSC her.

Les mer om Festool sitt bærekraftsarbeid her.

Bostitch

Vår leverandør på spikring, Bostitch, er et datterselskap av Stanley Black & Decker og har fokus på å jobbe på en bærekraftig måte. De ønsker hele tiden å holde seg i forkant av sin klimapåvirkning og jobber kontinuerlig med å redusere sitt klimafotavtrykk. Blant deres fokusområder finner vi en global vannstrategi. Her jobbes det med å forbedre kvaliteten på avfallsvann fra produksjon, redusere vannbruk og å være bedre rustet mot fremtidig vannmangel. Når det gjelder produktene deres, jobber Bostitch stadig med å gjøre hele prosessen mer bærekraftig uten å måtte tenke på kvaliteten og verdien.

Les mer om Bostitch sitt bærekraftsarbeid her.