Dine data, dine valg

Dine data er trygge hos oss. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig og personalisert handleopplevelse. Ved å trykke «Det er greit» godkjenner du bruken av informasjonskapsler.

Vis meg mer
Logg inn
Din bestilling

Motek og korona

Sist oppdatert: 24. januar 2021, kl. 12:00


Motek følger situasjonen rundt koronaviruset nøye og har iverksatt en rekke tiltak for å redusere smittefare. Vi er opptatt av at du som kunde skal føle deg trygg og at du fortsetter å få produktene og servicen du er vant til. For Motek er det viktig å følge retningslinjene fra Helsemyndighetene. Formålet med tiltakene som gjøres er å begrense smitte, sikre en trygg arbeidsplass og holde driften så normal som mulig.
 

Motek har etablert en tverrfaglig beredskapsgruppe som har hyppige møter og følger situasjonen nøye. Vi har god beredskap og er godt forberedt dersom situasjonen skulle eskalere. Vi beskriver nedenfor noen av tiltakene vi har satt i gang.

Motek-butikker

Vi gjør alt vi kan for å opprettholde tilnærmet normal drift i våre butikker og holder åpent. Samtidig ønsker vi å minne om at vår nettbutikk alltid er åpen. Registrer deg som kunde eller nettbruker her »

Mer informasjon rundt butikkene våre i kommuner som er berørte av nedstengningen i januar 2021 finner du her »

Vi har innført en rekke ekstraordinære hygiene- og renholdstiltak i butikkene. Vi har strammet inn på rutiner for ansatte og ønsker å oppfordre kundene våre til å gjøre det samme:

  • Hold minst 1 meter avstand til hverandre, dette gjelder både kunder og ansatte.
  • Der man ikke kan holde 1 meter avstand ber vi om at munnbind blir benyttet.
  • Ta hygiene på alvor og vask hendene ofte. Vennligst kun ta på de varene du ønsker å kjøpe.
  • Host i armkroken.
  • Vi vasker berøringspunkter flere ganger om dagen (dørhåndtak, tastatur, mus, signatur-Pads, kortterminaler, m.m.).
  • Alle butikker fjerner kaffekanner fra butikk da dette er et utsatt berøringspunkt.
  • Dersom du har symptomer på Covid-19 eller har vært i nærkontakt med en som er smittet ber vi deg om å ikke komme inn i butikken. Dette gjelder også dersom du er i karantene. Bestill da heller i vår nettbutikk.
  • Vi oppfordrer for øvrig til å holde deg oppdatert på lokale og nasjonale tiltak, og følge disse.

Logistikk

Alle våre transportører opererer stort sett som normalt. På grunn av smittevern har både Bring og Postnord innført signeringsrestriksjoner, noe som innebærer at det er sjåfør som signerer for at varene er levert. Alle enheter som registrerer signatur registrerer også gps-lokasjon for å unngå eventuelle tvister rundt levering.

Leverandører og samarbeidspartnere

Motek er i kontakt med alle våre største leverandører og ber om ukentlige oppdateringer fra dem. Vi tar nødvendige avgjørelser avhengig av informasjonen vi mottar. Våre leverandører og leveranser ser per nå ikke ut til å være påvirket i større grad. Vi har satt i gang tiltak rundt de viktigste handelsvarene for å redusere risikoen for forsinkelse eller stopp i leveranser. Dette kan selvsagt endre seg, og vi overvåker situasjonen løpende. Helsedirektoratet informerer om at det per i dag ikke er noe som tilsier at det er risiko knyttet til kjøp av varer og mottak av pakker fra de mest utsatte landene/regionene.

Generelle tiltak om hygiene og renhold

Vi har innført en rekke ekstraordinære hygiene- og renholdstiltak i butikker, logistikkavdeling og på hovedkontoret. For de av våre ansatte som ikke kan ha hjemmekontor gjennomføres måltider og pauser med god avstand til kollegaer. Alle tar ansvar for å forebygge smitte, både for oss selv og for andre. Vi unngår å håndhilse og gi klemmer, og holder god avstand til folk. Vi følger folkehelseinstituttets rutiner for hvordan man skal forholde seg ved mistanke om smitte, eller smitte i nær relasjon. Vi følger de nasjonale retningslinjene for karantene, og våre ansatte sitter i utstrakt grad på hjemmekontor.

Reiser og arrangement

Våre ansatte skal fortrinnsvis ikke reise med fly eller kollektiv transport. Alternativt transportmiddel skal vurderes. Motek oppfordrer ansatte til å nøye vurdere og avbestille planlagte feriereiser da dette vil kunne medføre smittespredning og langtidsfravær i etterkant.

Møter skal fortrinnsvis avholdes digitalt på langt det er praktisk mulig. Ved fysiske møter skjer dette i egnet møterom der maks ti deltagere kan sitte med minst 1 meters avstand. Besøk av våre salgsrepresentanter på byggeplass gjennomføres kun etter nøye avklaring med kontaktperson hos firmaet. Vi oppfordrer til å bruke Skype eller telefon til møter der det lar seg gjøre. Det er den enkeltes ansvar å ikke utsette seg for risiko eller oppsøke plasser med smittefare, også på fritiden.