Dine data, dine valg

Dine data er trygge hos oss. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig og personalisert handleopplevelse. Ved å trykke «Det er greit» godkjenner du bruken av informasjonskapsler.

Vis meg mer
Logg inn
Din bestilling

Motek og korona

Sist oppdatert: 18. mars kl. 12.15


Motek følger situasjonen rundt koronaviruset nøye og har iverksatt en rekke tiltak for å redusere smittefare. Vi er opptatt av at du som kunde skal føle deg trygg og at du fortsetter å få produktene og servicen du er vant til. For Motek er det viktig å følge retningslinjene fra Helsemyndighetene. Formålet med tiltakene som gjøres er å begrense smitte, sikre en trygg arbeidsplass og holde driften så normal som mulig.
 

Motek har etablert en tverrfaglig beredskapsgruppe som har daglige møter og følger situasjonen nøye. Vi har god beredskap og er godt forberedt dersom situasjonen skulle eskalere. Vi beskriver nedenfor noen av tiltakene vi har satt i gang.

Motek-butikker

Alle våre butikker holder foreløpig åpent. Vi gjør alt vi kan for å opprettholde tilnærmet normal drift i våre butikker. Samtidig ønsker vi å minne om at vår nettbutikk alltid er åpen.

Vi har innført en rekke ekstraordinære hygiene- og renholdstiltak i butikkene. Vi har strammet inn på rutiner for ansatte og ønsker å oppfordre kundene våre til å gjøre det samme:

  • Hold minst 1 meter avstand til hverandre, dette gjelder både kunder og ansatte
  • Ta hygiene på alvor og vask hendene ofte. Vennligst kun ta på de varene du ønsker å kjøpe
  • Host i armkroken
  • Vi vasker berøringspunkter flere ganger om dagen ( dørhåndtak, tastaturer, mus, signatur Pads, kortterminaler med mer)
  • Alle butikker fjerner kaffekanner fra butikk da dette er et utsatt berøringspunkt

Leverandører og samarbeidspartnere

Motek er i kontakt med alle våre største leverandører og ber om ukentlige oppdateringer fra dem, og tar nødvendige avgjørelser avhengig av informasjonen vi mottar. Vi ser at våre leverandører og leveranser ikke ser ut til å være påvirket i større grad. Vi har satt i gang tiltak rundt de viktigste handelsvarene for å redusere risikoen for forsinkelse eller stopp i leveranser. Dette kan selvsagt endre seg, og vi overvåker situasjonen løpende. Helsedirektoratet informerer om at det per i dag ikke er noe som tilsier at det er risiko knyttet til kjøp av varer og mottak av pakker fra de mest utsatte landene/regionene.

Generelle tiltak om hygiene og renhold

Vi har innført en rekke ekstraordinære hygiene- og renholdstiltak i butikker, logistikkavdeling og på hovedkontoret. Kantinen holdes stengt inntil videre. Måltider og pauser gjennomføres med god avstand til kollegaer. Vi tar alle ansvar for å forebygge smitte, både for oss selv og for andre. Vi unngår å håndhilse og gi klemmer, og holder god avstand til folk. Vi følger folkehelseinstituttets rutiner for hvordan man skal forholde seg ved mistanke om smitte, eller smitte i nær relasjon. Det iverksettes karantene for alle personer som har vært utenfor Norge de siste 14 dagene, og våre ansatte sitter i utstrakt grad på hjemmekontor. Vi er ikke kjent med at noen ansatte i Motek er smittet av viruset.

Reiser og arrangementer

Ingen av våre ansatte skal reise med fly. Alternativt transportmiddel skal vurderes, og vi skal unngå kollektiv transport. Motek oppfordrer ansatte til å nøye vurdere og avbestille planlagte feriereiser da dette vil kunne medføre smittespredning og langtidsfravær i etterkant.

Deltagelse på eksterne møter/konferanser med over fem personer skal avklares internt. Møtets viktighet skal vurderes. Ordinære kundebesøk går som vanlig og i tett samspill med kundens egne regler og restriksjoner. Vi oppfordrer til å bruke Skype eller telefon til møter der det lar seg gjøre. Det er den enkeltes ansvar å ikke utsette seg for risiko eller oppsøke plasser med smittefare, også på fritiden.

Vi håper dette gir dere trygghet i at vi tar situasjonen på alvor og har iverksatt nødvendige tiltak.