Dine data, dine valg

Dine data er trygge hos oss. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig og personalisert handleopplevelse. Ved å trykke «Det er greit» godkjenner du bruken av informasjonskapsler.

Vis meg mer
Logg inn
Din bestilling

Da Hilti lanserte sin første boltepistol DX 100 i 1957 endret de byggebransjen for alltid. Denne maskinen ga arbeiderne muligheten til å feste noe direkte i betong eller stål på en enkel, rask og sikker måte uten å måtte forbore.

I dag er en byggeplass uten boltepistol nært sagt utenkelig. Behovene for bruk av en boltepistol er til stede helt fra de første arbeidene starter og helt fram til overlevering av ferdig bygg. En boltepistol gir store besparelser i arbeidstid dersom man sammenligner med tradisjonelle metoder som bore og forankre, spikre, lime, skru, sveise, bolte eller klamre – ingen ting er like effektivt som direktemontasje!

Forskjellige systemer

Hos Motek har vi to forskjellige systemer for direktemontasje – kruttdrevet (DX) og batteridrevet (BX). Vi har et stort utvalg av forskjellige boltepistoler tilpasset forskjellig bruk. Noen maskiner passer best til stål, noen er laget fortrinnsvis for montering av gulv, noen til merking av stål, osv. Uansett ditt behov finner du boltepistolen du trenger hos oss.

DX

DX er boltepistoler som drives av krutt, et forbrenningskammer og et stempel. Dette er det mest allsidige systemet som egner seg til alle typer oppgaver, også der det kreves ekstra styrke – som for eksempel montering i veldig hard betong. Vi tilbyr både hel- og halvautomatiske kruttdrevne boltepistoler. Bruksområder for DX er blant annet:

 • I byggkonstruksjon
  • Forskaling, isolering, rørfester, osv.
 • Tak- og veggfester (DX 9 og DX 76)
 • Innvendige konstruksjoner
  • Stålstender i gulv, vegg og tak, elektrofester, sviller, osv.

Spiker til DX-systemet finnes i løse og båndede utgaver og fås i lengder fra 14-72 mm, enkeltskudd med forboring helt opp til 82 og 97 mm).  Kruttbaserte systemer krever litt egenservice med rengjøring og smøring for å fungere optimalt og prosedyrene går raskt og enkelt.

For å velge korrekt kruttdrevet boltepistol har vi laget en oversikt over de forskjellige maskinene med litt informasjon om bruksområdene.

BX

BX-boltepistoler drives av energien fra et batteri og et fjærsystem inne i boltepistolen. BX har et lavere støynivå enn DX. BX egner seg derfor godt til innvendige jobber der økt støy er et problem, som for eksempel sykehus eller andre steder der man det er viktig at jobbing blir gjort så stille som mulig. I tillegg drives BX av samme batteri og lader som resten av 22V-serien fra Hilti, slik at man kan supplere den til sin allerede eksisterende batteriverktøypark. Typiske bruksområder for BX er:

 • Stålsviller for gipsveggmontasje
 • Elektrofester
 • Rørfester
 • Gjengebolter for feste av elektrobokser, kanaler, etc.

Spikerlengde i BX er 14-36 avhengig av hvilken av verktøyene du benytter. Systemet krever ingen egenservice, men trenger en hovedservice etter hvert 30.000. skudd.

For å velge korrekt batteridrevet boltepistol har vi laget en oversikt over de forskjellige maskinene med litt informasjon om bruksområdene.

Forbruk

Hilti produserer i tillegg til maskinene en mengde fester som brukes sammen med boltepistolene. Spiker for innen- og utendørsapplikasjoner, kabelfester, rørfester, elektrofester, fester til dekke, isolasjonsfester og gjengebolter til en rekke applikasjoner.

Skuddspiker
Det finnes mange forskjellige typer skuddspiker som brukes til permanente fester til betong eller stål. Med disse kan man feste for eksempel lister, innervegger, skinner, vinkler, og lignende. Skuddspikre finnes både løse og magasinerte.

Gjengebolter
Med gjengebolter kan man lage et gjenget feste akkurat der man trenger det, enten det er i stål eller betong, uten å bore først. På denne måten kan man enkelt skru på plass et produkt som ikke nødvendigvis skal sitte der permanent. Man har muligheten til å demontere det man fester til gjengebolten, eller man kan skru på plass klammer, eller andre gjengede produkter som et festepunkt. Visste du at man også med S-BT- eller X-BT-systemet kan gjøre dette utendørs og samtidig beholde rustbeskyttelsen i byggematerialet? Tradisjonelt ville man måtte slipe bort maling for å kunne sveise en gjengestuss for etterpå å grunne og male over for å rustbeskytte igjen. Med direktemontasje trenger man altså kun å skyte fast bolten, så er man ferdig.

Forskalingsspiker
Denne typen spiker brukes til midlertidig innfesting ved forskalingsarbeid. Den har et knekkpunkt på stammen og et lite hode for å enkelt fjerne den når forskalingen er ferdig.

Fester for kabler og rør
Når man skyter på plass fester til kabler og rør kan man raskt og effektivt feste disse ved installasjon. Man har også mer fleksibilitet dersom man må trekke nye rør eller kabler i etterkant.

Andre typer fester
Til boltepistolsystemet finnes det også en rekke andre fester for å gjøre monteringen hurtigst mulig. Blant annet isolasjonsfester til å skyte fast isolasjonen til betong, gitterristfester, samt membran- og grunnmursfester.  

Merketall- og bokstaver
For merking av stål direkte med boltepistol kan man feste merkebokstaver- og tall til boltepistolen for å «stemple» det inn i stålet.

Patroner
Sammen med de kruttdrevne boltepistolene brukes Clean-Tec-patroner. Disse inneholder ikke bly eller andre tungmetaller og når de er brukt opp kan stripsen som blir igjen kastes i vanlig restavfall. Patronene kommer i flere styrker, avhengig av hvor mye kraft man trenger til det man skal feste.

Se utvalget og bestill boltepistol her

Boltepistol Hilti DX 2

Halvautomatisk boltpistol, allsidig og kompakt - for løse spiker
Spikerlengde enkeltspiker, maks. (mm) 62
Vekt (kg) 2,4
FLEET
Stk 1 Stk 5 013,-
5 013,-
Legg i handleliste
Eks. mva.
Ord.pris 5 570,-

Boltepistol Hilti DX5 F8

Helautomatisk boltepistol, produktiv og allsidig - for løse spiker
Spikerlengde enkeltspiker, maks. (mm) 97
Vekt (kg) 3,34
FLEET
Stk 1 Stk 17 964,-
17 964,-
Legg i handleliste
Eks. mva.
Ord.pris 19 960,-

Boltepistol Hilti DX5 MX

Helautomatisk boltepistol, produktiv og allsidig - for magasinerte spiker
Spikerlengde maks. magasin (mm) 72
Vekt (kg) 3,64
FLEET
Stk 1 Stk 18 540,-
18 540,-
Legg i handleliste
Eks. mva.
Ord.pris 20 600,-

Boltepistol Hilti BX 3 ME 22-A

Batteridrevet boltepistol for stålsvill og elektro/rør innfestning
Spikerlengde maks. magasin (mm) 24
Vekt (kg) 3,33
FLEET
Stk 1 Stk 15 759,-
15 759,-
Legg i handleliste
Eks. mva.
Ord.pris 17 510,-

Boltepistol Hilti BX 3-L 22-A

For stålstender og interiørarbeide
Spikerlengde maks. magasin (mm) 36
Vekt (kg) 3,49
FLEET
Stk 1 Stk 16 641,-
16 641,-
Legg i handleliste
Eks. mva.
Ord.pris 18 490,-

Boltepistol Hilti BX3-BTG 22-A

Batteridrevet boltepistol for feste av X-BT gjengebolter
Spikerlengde enkeltspiker, maks. (mm) 21
Vekt (kg) 3,49
FLEET
Stk 1 Stk 16 200,-
16 200,-
Legg i handleliste
Eks. mva.
Ord.pris 18 000,-

Boltepistol Hilti DX 351 BTG

Boltepistol for feste av X-BT gjengebolter
Vekt (kg) 2,4
FLEET
Stk 1 Stk 17 064,-
17 064,-
Legg i handleliste
Eks. mva.
Ord.pris 18 960,-

Boltepistol Hilti DX 351 mag

Helautomatisk boltepistol, produktiv og allsidig - for magasinerte spiker
Spikerlengde maks. magasin (mm) 27
Spikerlengde enkeltspiker, maks. (mm) 47
Vekt (kg) 2,4
FLEET
Stk 1 Stk 14 904,-
14 904,-
Legg i handleliste
Eks. mva.
Ord.pris 16 560,-

Boltepistol Hilti DX 462 HM

Boltepistol for merking av varmt og kald stål
Vekt (kg) 4,6
FLEET
Stk 1 Stk 34 299,-
34 299,-
Legg i handleliste
Eks. mva.
Ord.pris 38 110,-

Boltepistol Hilti DX 76 MX

Boltepistol for direkte innfesting av stål til stål
Vekt (kg) 4,35
FLEET
Stk 1 Stk 27 513,-
27 513,-
Legg i handleliste
Eks. mva.
Ord.pris 30 570,-

Boltepistol Hilti DX 9-ENP

Spesialpistol for X-ENP spiker til stålplater
Vekt (kg) 12
FLEET
Stk 1 Stk 55 620,-
55 620,-
Legg i handleliste
Eks. mva.
Ord.pris 61 800,-

Registrer deg for å motta vårt nyhetsbrev!

Fyll ut alle felt riktigDet har oppstått en teknisk feil.Takk for innsendingen.

Ved å registrere deg godtar du å våre betingelser.