Dine data, dine valg

Dine data er trygge hos oss. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig og personalisert handleopplevelse. Ved å trykke «Det er greit» godkjenner du bruken av informasjonskapsler.

Vis meg mer
Logg inn
Din bestilling

Med nyutviklede spiker av tre, EL-biler til varelevering, innsamling av plast i norske havner og ny satsing på mer miljøvennlig emballasje løfter Motek sitt miljøfokus. 

Festemateriell til overflater laget av tre

Motek har lansert en miljøvennlig spiker laget av bøk for å spikre sammen trekonstruksjoner.  Denne spikeren egner seg meget godt til f.eks. kryssfinér. Overflaten blir slett og naturlig og gir et utrykk som man ikke får med tradisjonelle spiker eller skruer av stål. Innskyting med spikerpistol gir et godt naturlig sveiset feste tre til tre.  

 

Gjenvinning av hele konstruksjoner blir også enklere og mer miljøvennlig fordi alle bestanddelene vil består av trevirke.  

 

Spikeren er populær blant arkitekter og er blant annet brukt i et prosjekt i Myntgata 2 i Oslo. https://shareoslo.com/ 

Nye EL-biler inn i daglig drift

Motek som opererer i en tradisjonell bransje med mye tung transport, ønsker å bidra til at utslippene blir mindre. Derfor er det nå blitt tatt i bruk el-biler på hasteleveranser i Stor-Oslo. Mange vareleveringer lar seg fint gjøre ved hjelp av EL-biler.

Innsamling av plast i norske havner

Motek bidrar til å samle inn plast fra norske havner. Greencarrier og Spilltech plasserer ut Portbins som samler opp plast. For hver container vi mottar fra Greencarrier betaler Motek inn et beløp for å støtte arbeidet til Greencarrier og Spilltech. Sammen rydder vi havet for plast.   

Miljøvennlig emballasje

Motek introduserer nedbrytbare kartonger for et utvalg produktgrupper. Først ut er spiker med Diamond Coating (DC). Emballasjen er FSC-merket. Merkeordningen stiller krav om at skogsdriften ikke fører til avskoging, at hogsten foregår kontrollert, og at den tar hensyn til lokalbefolkningen.
 

Jeg er svært glad for at vi nå har tatt i bruk denne emballasjen og hvor godt den passer med DC-spikeren forteller David Klingvall, produktansvarlig for spiker i Motek.

Eksempler på miljøprodukter fra Motek

Spiker RPI Tre LignoLoc 37/38 L

Diameter (mm) 3,7
Lengde (mm) 38
Overflatebehandling Tre
Bånd Plastbåndet innsatt
Båndvinkel (grader) 15
Pakke 1 Pakke a 3060 Stk 6 556,85
6 556,85
Legg i handleliste
Eks. mva.
Ord.pris 9 235,-

Kjemisk anker Hilti Clean-Tec HIT-CT1 330/2

Miljøvennlig kjemisk anker til betong
Patron volum (ml) 330
Brukstemperatur min. (°C) -5
Stk 1 Stk 449,36
449,36
Legg i handleliste
Eks. mva.
Ord.pris 548,-

Lim Motek MS direkte

Universalt monteringslim, direkte lastbærende uten bruk av tvinger eller annen fiksering
Brukstemperatur min. (°C) 5